Pensiunea Carmelita - Servicii de cazare Craiova
Muzeul de Arta – Un muzeu remarcabil

Muzeul de Arta – Un muzeu remarcabil

Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din orasul Craiova este reprezentat de Muzeul de Arta, un muzeu ce este gazduit in Palatul Jean Mihail si unde veti descoperi o multitudine de opere de arta faimoase.

Iubitorii de arte si nu numai sunt invitati sa viziteze acest somptuos muzeu unde sunt expuse opere de arta ce sunt realizate de catre pictori celebri (Nicolae Grigorescu, Theodor Aman). Printre atractiile Muzeului de Arta se numara si sectiunea dedicata celebrului sculptor Constantin Brancusi, unde veti gasi operele sale (Cap de copil, Sarutul, Vitelius, Orgoliu, Scaun coltar, Ecorseu, Domnisoara Pogany, Tors, etc.).

Muzeul de Arta din Craiova este in prezent, una dintre cele mai eclatante institutii de tip muzeal din tara noastra. Modul in care sunt expuse piesele valoroase, precum si cadrul in care sunt amplasate, impun stima intregului public.

Impresionanta structura este realizata din materiale de cea mai inalta calitate si de catre mesteri straini. Aerul plin de eleganta si rafinament este dat de catre coloanele, lambriurile, candelabrele cu elemente din Murano, scarile din marmura de Carrara, luminatoarele, mobilierul deosebit, feroneria, plafoanele, oglinzile venetiene, cartusele pictate si multe alte structuri de bun gust.

Pe langa Muzeul de Arta mai aveti posibilitatea de a vizita si alte monumente istorice, palate boieresti, constructii laice, gradini, parcuri, fantani, teatre, cinema, patinoar, catedrala, biserici, manastiri, case memoriale si multe altele. Toate acestea pot sa va dezvaluie oricand informatii istorice si culturale foarte importante, precum si o experienta locala nemaipomenita.

0 Comments

Leave your reply